festivalul national al sculptorilor cu drujba

Festivalul este dedicat unei noi arte:  sculptura cu drujba.

Unic in Romania

Doar la Pensiunea Cerna

Cei mai buni carveri

2 editii

Ce fac sculptorii cu drujba:

Loc de joaca, mobilier exterior, interior, animale, personaje…

Detalii

Festivalul este dedicat unei noi arte – sculptura cu drujba. 10 sculptori cu drujba din Romania vor primi fiecare cate un bustean si vor sculpta sub privirile publicului timp de 7 zile. La locul de creatie se pot urmari in direct sculptorii, tehnica si creativitatea lor de a da viata lemnului. Festivalul are ca tema pentru sculptori arta functionala. In cadrul festivalului va fi prezentata si arta locala de olarit din Horezu. Se vor servi mancaruri traditionale, preparate local. De asemenea vor fi prezente formatiile traditionale ale comunei Vaideeni. Serile vor fi luminate de cate un foc de tabara
Sculptorii au fost de acord ca lucrarile executate in cadrul festivalului sa ramana in proprietatea organizatorului.

 

Temele de lucru finale precum si obiectele care vor fi sculptate se vor stabili de comun accord cu organizatorul inainte de inceperea festivalului, in functie de preferintele si ideile fiecarui participant si materialul lemnos existent la fata locului. Organizatorul doreste sa lase frau liber creativitatii si imaginatiei fiecaruia in functie de materialul lemnos disponibil la fata locului: busteni, buturugi, radacini etc.

Festival

Materialul lemnos pentru sculpturi va fi din esente si dimensiuni diferite.

Festivalul se doreste a fi ocazia prin care sculptorii sa isi demonstreze abilitatea de a crea, se doreste a fi spatiul prin intermediul caruia cei prezenti vor cunoaste tainele unei noi arte manifestate in Romania.

CARVER FEST

Editia a II-a

17-24 iunie 2018

Pensiunea Cerna

Festivalul National al Sculptorilor cu Drujba

editia a VII-a, 9-15 octombrie 2023

pentru a trai impreuna (inca) o saptamana de poveste.

CARVERFEST 2023 Close

Pin It on Pinterest

Share This